پس از مدتها گمانهزنی، شرکت کوالکام از پردازندهی نسل جدید خود برای گوشیهای هوشمند با نام اسنپدراگون ۸ الیت (Snapdragon 8 Elite) رونمایی کرد. البته فقط نام پردازنده نیست که نسبتبه مدل قبلی، یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۳، تغییر کرده است؛ بلکه بازگشت موردانتظار به توسعهی هستههای سفارشی پردازنده، بهبود چشمگیر در عملکرد گرافیکی و اضافه شدن قابلیتهای جدید برای هوش مصنوعی و تصویربرداری نیز از دیگر ویژگیهای بارز نسل جدید هستند.
اگر به دههی ۹۰ میلادی بازگردیم، اینتل نیز همین مسیری را با تغییر نام معماری ۵۸۶ به پنتیوم، دنبال و زمینه را برای ادامهی طراحیهای اختصاصی خود فراهم کرد. هرچند موقعیت اینتلِ دههی ۹۰ به عنوان طراح اصلی و معمار x86، با کوالکام که هنوز وابستگی زیادی به آرم دارد، زیاد قابل قیاس نیست؛ اما از نظر بسیاری از علاقهمندان این حوزهی از تکنولوژی از جمله من، تغییر نام تراشه همراه با شروع به توسعهی معماری اختصاصی، میتواند آغاز فصلی جدید در شرکت کوالکام باشد.
در رویداد Snapdragon Summit سال گذشته، کریستیانو آمون، مدیرعامل کوالکام، اعلام کرد که این شرکت قصد دارد در تراشههای گوشیهای هوشمند خود از معماری اختصاصی اورایِن (Oryon) استفاده کند. این معماری پیشتر در لپتاپها و تراشهی اسنپدراگون X الیت به کار رفته بود.
اوایل آبان ۱۴۰۳ و دو روز پس از رونمایی اسنپدراگون ۸ الیت، شرکت آرم رسماً اعلام کرد که تمامی قراردادهای توسعه و طراحی هستهها براساس معماری آرم را منحل کرده است و به کوالکام فرصتی ۶۰ روزه داد تا مسائل مربوط را حلوفصل کند. از عواقب تصمیم آرم این خواهد بود که دیگر هستههایی مبتنیبر معماری دستورالعملهای ARMv9 را در تراشههای کوالکام نخواهیم دید.